Japans rijstbloembrood (glutenvrij)

Rijstmeel is meel gemaakt van fijngemalen (kleef)rijst en wordt in het Oosten gebruikt als bindmiddel, maar ook als basis voor gebak, noedels en rijstproducten. Wanneer rijstmeel wordt gezeefd ontstaat een fijn poeder genaamd rijstebloem.

Ingrediënten

  • 240 ml volle melk  + 60 ml water
  • 1 zakje instant droge gist
  • 20 g kristalsuiker
  • 5 g zout
  • 20 ml arachideolie
  • 250 g rijstbloem

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verwarm melk en water: Verwarm de melk en het water in een steelpan of in een middelgrote kom in de magnetron totdat het net warm aanvoelt (ongeveer 40°C). Voeg vervolgens de instant droge gist toe, roer goed door en laat het mengsel 2-3 minuten staan om de gist te activeren.

3. Ingrediënten mengen: Voeg daarna de kristalsuiker, olie, en zout toe aan de warme melk en klop het mengsel met een garde door elkaar tot alles goed gemengd is.

4. Deeg maken: Voeg het rijstmeel toe aan het mengsel en roer het geheel goed door. Kneed of meng het deeg 6-8 minuten totdat het een glad geheel vormt.

5. Eerste rijs: Giet het deeg in een cakebakvorm en dek het af met een keukenhanddoek of doek. Laat het deeg 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.

6. Bakken: Wanneer het deeg gerezen is (ongeveer 35 minuten), bak het in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Het brood is nu klaar om te worden genoten zodra het is afgekoeld!

Benodigdheden

  • Steelpan of een middelgrote kom
  • Garde
  • Cakevorm
  • Oven

Servings 1 brood

Tijd 1 h 00 min

Rating: 0 sterren
0 stemmen